MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Czerwona fasola jest bardzo zdrowym produktem, który należy...
fot. silviarita/Pixabay.com

Słodycze dla cukrzyków? Tak! Wypróbuj przepisy na zdrowie i pyszne słodkości. Osoby z wysokim cukrem mogą jeść takie słodkie przekąski

Brownie z czerwonej fasoli

Czerwona fasola jest bardzo zdrowym produktem, który należy do roślin strączkowych. Stanowi doskonałe źródło białka oraz błonnika pokarmowego, który wspiera utrzymanie prawidłowego stężenia glukozy we krwi. Włączenie czerwonej fasoli do jadłospisu wzbogaci go również o żelazo i witaminę B1. Jak przygotować brownie z czerwonej fasoli?

Składniki:

- 2 puszki czerwonej fasoli,
- 3 jajka,
- 35 g gorzkiego kakao,
- 50 ml oleju roślinnego,
- 50 g erytrytolu lub ksylitolu,
- pół dojrzałego awokado,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Przygotowanie:

Fasolę odsącz z zalewy, wrzuć do miski i zmiksuj na jednolitą masę. Następnie dodaj resztę składników i miksuj ok. 3 minuty. Jajka ubij z substancją słodzącą. Następnie do fasoli dodaj masę jajeczną wraz z resztą składników i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto wlej do tortownicy o średnicy 24 cm i piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Dwóch włamywaczy z Zabrza odpowie przed sądem. Usłyszeli blisko 60 zarzutów

Dwóch włamywaczy z Zabrza odpowie przed sądem. Usłyszeli blisko 60 zarzutów

Przedpremierowe pokazy komedii "Wredne liściki" w kinach Pod Baranami i Agrafka

Przedpremierowe pokazy komedii "Wredne liściki" w kinach Pod Baranami i Agrafka

Polecamy

Życiowe rewolucje, przypływ gotówki i gorące uczucie. To czeka cię w lipcu

TYLKO U NAS
Życiowe rewolucje, przypływ gotówki i gorące uczucie. To czeka cię w lipcu

Lody dla ciebie i twojego psa. Zrobisz je nawet z 2 składników

TYLKO U NAS
Lody dla ciebie i twojego psa. Zrobisz je nawet z 2 składników

Latem robię placki z młodych ziemniaków. Wychodzą chrupiące i pyszne

HIT DNIA
Latem robię placki z młodych ziemniaków. Wychodzą chrupiące i pyszne