Święta Bożego Narodzenia to czas, w którym stoły uginają się od potraw
Święta Bożego Narodzenia to nie tylko czas rodzinnych spotkań, ale także moment, w którym stoły uginają się od jedzenia. Zgodnie z tradycją, podczas kolacji wigilijnej, powinno się zaserwować dwanaście potraw. Wśród nich należy wymienić następujące dania:
- barszcz czerwony,
- kapustę z grzybami,
- gołąbki,
- pierogi,
- karpia,
- śledzie,
- bigos,
- zupę grzybową,
- łazanki,
- sałatkę jarzynową,
- sałatkę ziemniaczaną,
- kluski z makiem.
ZOBACZ TEŻ:
Jak nie przytyć w Święta Bożego Narodzenia? 10 sprawdzonych sposobów
Okres Bożego Narodzenia to też czas, w którym wiele osób zastanawia się, jak nie przytyć w święta. Jeśli także należycie do tego grona, zerknijcie do galerii i poznajcie sprawdzone sposoby.
Krzysztof Bosak i Anna Bryłka przyjechali do Leszna
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Oddano hołd ofiarom Zbrodni Katyńskiej. Złożono wieniec na grobie Kazimierza Sabbata
- Szef MSZ: Albo Rosja zostanie pokonana, albo będzie stała u naszych granic
- Lecisz do Londynu? Uważaj. Na słynnym lotnisku rozpoczynają się strajki
- Niedziela była wspaniała. A jaki będzie poniedziałek? Sprawdź prognozę pogody